Vissza
A legédesebb ajándék – Valentin-napi desszertek
Ha idén otthon töltitek a Valentin-napot, a szerelmesek ünnepét közös sütisütéssel is különlegessé teheted. A társas alkotás nemcsak örömet okoz, de az egymásra hangolódást is segíti. Ha a párod nem szívesen vesz részt a konyhai feladatokban, az édes finomságokat meglepetésként is elkészítheted. A hozzávalókat szerezd be az Auchan áruházakban!
Málnadzsemes-kókuszos szívecskék
Íme egy igazi olasz édesség Valentin-napi köntösben. Könnyű és finom, próbáld ki!
Hozzávalók:
A piskótához:
• 1 db 23 cm átmérőjű piskótalap
• 1 evőkanál málnadzsem
A krémhez:
• 300 g fehér csokoládé
• 500 ml tejszín
• 10 g lapzselatin
A málnás tetőhöz:
• 300 g málnadzsem
• 5 g lapzselatin
A díszítéshez:
• kókuszreszelék
Elkészítés:
Meggyes-fehércsokis cupcake
Nem kell profinak lenned a konyhában, ha örömet szeretnél okozni. Ezzel a könnyen elkészíthető cupcake-kel is belophatod magad kedvesed szívébe.
Hozzávalók:
A muffinhoz:
• 20 deka liszt
• 2 kávéskanál sütőpor
• 2 tojás
• 10 deka cukor
• 10 deka vaj
A krémhez:
• két deci tejszín
• meggylé
• 10 deka fehércsoki
• 5 deka cukor
A díszítéshez:
• szív alakú cukorkák
Elkészítés:
Epres-pezsgős-mascarponés pohárkrém
Gyorsan elkészül ez a pohárkrém, melynek különlegességét az eper, a pezsgő és a mascarpone kombinációja adja.
Hozzávalók:
Az eperraguhoz:
• 200 g mirelit eper
• 60 g cukor
• 100 ml pezsgő
A piskótához:
• 30 g vaj
• 50 g cukor
• 1 db tojás
• 50 ml pezsgő
• 50 g liszt
• 8 g kakaópor
• 2 g sütőpor
A krémhez:
• 250 g mascarpone
• 200 ml tejszín
• 20 g vaníliás cukor
Elkészítés:
A desszertekhez jó étvágyat kívánunk!
Íme egy igazi olasz édesség Valentin-napi köntösben. Könnyű és finom, próbáld ki!
Hozzávalók:
A piskótához:
• 1 db 23 cm átmérőjű piskótalap
• 1 evőkanál málnadzsem
A krémhez:
• 300 g fehér csokoládé
• 500 ml tejszín
• 10 g lapzselatin
A málnás tetőhöz:
• 300 g málnadzsem
• 5 g lapzselatin
A díszítéshez:
• kókuszreszelék
Elkészítés:
A piskótalapot helyezd egy tortakarikába, vékonyan kend meg málnadzsemmel, majd készítsd el a krémet. A fehér csokit olvaszd fel egy tálban, a tejszínt főzd fel, ezalatt a lapzselatinokat áztasd be hideg vízbe. Csurgasd a forró tejszínt a megolvasztott csokihoz folyamatos keverés közben, majd egy habverővel kihűlésig habosítsd fel. A híg keverék habosodni nem fog, de sokkal könnyebb szerkezetű lesz a bevitt levegőnek köszönhetően. Ha szoba-hőmérsékletűre hűlt a krém, a lapzselatint vedd ki a vízből, nyomd ki belőle a vizet és olvaszd meg, majd folyamatos keverés mellett mixeld a krémhez. Ezután egyenletesen terítsd el a piskótán, majd tedd a tortát a fagyasztóba. Közben a krémnél alkalmazott módon áztasd hideg vízbe a lapzselatint, nyomkodd ki belőle a vizet, olvaszd meg, és öntsd a málnadzsemhez folyamatos keverés mellett. Az így kapott sűrített dzsemet egyenletesen terítsd el a fagyos krém felszínén, majd tedd vissza a tortát a fagyasztóba kb. fél órára. Ha kellően kihűlt, szív alakú kiszúróval szúrj ki a tortából desszerteket, majd díszítsd őket kókuszreszelékkel.
Forrás és kép: nlc.huMeggyes-fehércsokis cupcake
Nem kell profinak lenned a konyhában, ha örömet szeretnél okozni. Ezzel a könnyen elkészíthető cupcake-kel is belophatod magad kedvesed szívébe.
Hozzávalók:
A muffinhoz:
• 20 deka liszt
• 2 kávéskanál sütőpor
• 2 tojás
• 10 deka cukor
• 10 deka vaj
A krémhez:
• két deci tejszín
• meggylé
• 10 deka fehércsoki
• 5 deka cukor
A díszítéshez:
• szív alakú cukorkák
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze a tészta száraz hozzávalóit, majd add hozzá a tojással kikevert vajat. Jól forgasd össze, majd adagold muffin formákba és tedd a sütőbe. Süsd 20-25 perc alatt készre. A krémhez főzd fel a tejszínt, a csokival és a cukorral. Amikor kész, vedd le a tűzről. Miután kihűlt, adj hozzá néhány csepp meggylevet, hogy szép rózsaszín legyen, majd tedd két-három órára a hűtőbe. Ezután kanalazd habzsákba és óvatosan nyomd a sütik tetejére a krémet. Végül díszítsd mindegyiket egy-egy szív alakú cukorkával.
Forrás és kép: glamour.huEpres-pezsgős-mascarponés pohárkrém
Gyorsan elkészül ez a pohárkrém, melynek különlegességét az eper, a pezsgő és a mascarpone kombinációja adja.
Hozzávalók:
Az eperraguhoz:
• 200 g mirelit eper
• 60 g cukor
• 100 ml pezsgő
A piskótához:
• 30 g vaj
• 50 g cukor
• 1 db tojás
• 50 ml pezsgő
• 50 g liszt
• 8 g kakaópor
• 2 g sütőpor
A krémhez:
• 250 g mascarpone
• 200 ml tejszín
• 20 g vaníliás cukor
Elkészítés:
Az epret a cukorral és a pezsgővel egy kis főzőedénybe tesszük, és magas hőmérsékleten, fedő alatt 6-8 perc alatt puhára pároljuk. Az epret egy szűrőkanállal kiszedjük, és összezúzzuk, a visszamaradt epres-pezsgős szirupot pedig félretesszük, majd mindkettőt hagyjuk lehűlni. A piskótához a szoba-hőmérsékletű vajat összekeverjük a cukorral, belekeverjük a tojást és a pezsgőt, majd beleszórjuk a kakaóporral és sütőporral összekevert lisztet, az egészet csomómentesre keverjük, mikrózható edénybe öntjük, és 800 W-on 5,5-7 percre a mikróba tesszük, ezalatt biztosan megsül. A mascarponét és a tejszínt kihabosítjuk a cukorral, kétfelé osztjuk, és az egyik felét megszínezzük az eperpüré egy részével. Mindkét részt habzsákba töltjük. A piskótát összemorzsoljuk, és elkezdjük a rétegezést. Alulra egy kanál eperpüré kerül, amire a fehér krémből teszünk egy keveset, erre jön a morzsolt piskóta, amit alaposan meglocsolunk a visszamaradt pezsgős epersziruppal, majd újabb réteg fehér krém, és végül eperpüré kerül a tetejére.
Forrás és kép: streetkitchen.huA desszertekhez jó étvágyat kívánunk!